Var med och tävla du med

Jag är med och tävlar om bland annat iphones, resor och presentkort här:
Tävling
Gå in och var med du med och se om du har turen att vara en av vinnarna =)


Äntligen

Ja det är precis vad jag känner. Jag har mailat runt som en tok för att försöka få reda på hur jag ska göra för att bli registrerad på min kurs, då det fattas ett halvt poäng för att jag ska kunna registrera mig utan krångel.
Men nu har jag lyckats bli registrerad i alla fall efter lite mail till studierektorn. Så nu kanske jag kan få mina pengar som det ska vara igen. Det behövs då vi ska och storhandla imorn. Imorn ska det även vara inflyttningsfest här hemma hos oss. Det ska bli riktigt kul och det känns som att allt börjar lösa sig nu.


Hysteriskt

Just nu sitter jag på den drygaste föreläsningen på länge. Föreläsaren är riktigt flummig och jobbig att lyssna på.

Städdag

Jag kom inte upp fören 10 idag heller. Dagen började med lite tid framför datorn och tvn, sen lite frukost. För att senare plocka lite med alla papper som ligger/låg på skrivbordet vilket är setg ett i städandet idag. Ska försöka få iordning så mycket som möjligt idag eftersom det är skola på torsdag och fredag. Och på fredag ska vi ha inflyttningsfest. Iof så ska min älskling vara hemma på fredag om allt blir som det ska. Så han får fixa det sista men det värsta ska jag försöka fixa idag.


Så känner jag mig typ hela dagarna


Promenad

Idag vaknade jag inte fören runt halv 11 trots att jag stälde klockan på 9. Efter frukosten kände jag att jag inte riktigt orkade bara sitta framför datorn och tvn hela dagen så jag bestämde mig för att gå ut och gå lite. Det slutade med att jag hade gått runt hela sjön som ligger precis här borta hos oss. En timme tog det ungefär.
Sen blev det inte mycket gjort fören de va dags att laga mat vid 19 när älsklingen kom hem.


Slut

Nu har jag kommit hem igen. Det blev ingen tid att uppdatera mellan föreläsningarna.
Idag handlade det om jämställdhet och genus. Hur allt vi gör visar vad vi faktiskt tycker om en viss grej även om vi säger något annat. Går det att få ett helt jämställt Sverige? Jag tror ärligt talat inte det. Självklart kan vi få det mer jämställt men jag skulle vilja se den dagen killar går runt i rosa kjolar och högklackade skor på väg till jobbet. Jag vill se den dagen då det inte finns någon som hellst benämning om tjej och kill lekar/kläder/färger.....
Sen fick vi i alla fall reda på lite om den stora uppgiften vi kommer att ha den här kursen.
Hur som hellst så blev det en väldigt seg dag idag men imorn är jag ledig och då ska det sovas och städas.

Dags igen

nu var det straxt dags för att åka till skolan igen. Hoppas på bra föreläsningar idag då vi både börjar och slutar sent. Skulle gissa på att det kommer att komma lite uppdateringar mellan föreläsningarna sen. Nu är det dags att gå mot tåget.

Dagen

Igår var det firmafest det blev riktigt lyckat måste jag säga. Trots att det inte riktigt blev den förfest vi hoppats på. Idag har alltså vart en riktigt seg dagen efter dag med en promenad och lite film och pizza. Killen är riktigt trött och har gått och lagt sig och jag sitter uppe och kollar på I Robot på 4an. Jag har en riktigt lyxig dag imorn med sovmorgon. Räcker med att ta 10 tåget för att hinna i tid till första föreläsningen.

Yeeey

Jag har nu kommit hem från skolan och jag klarade tentan. Det känns riktigt skönt måste jag säga. Så nu borde jag snart ha alla poäng jag behöver för att registrera mig på den nya terminen.

Uppe igen

Då är man vaken igen och ska snart börja promenera bort mot tåget för att ta mig till skolan idag igen. Jag är riktigt trött just nu men de ska nog gå bra i alla fall hoppas jag. Tåget hem går ju vid 13 så det blir ju inte så lång dag i skolan.

Somna på soffan

Usch det är riktigt jobbigt att somna på soffan och vakna någon timme senare. Att sova någon timme är inte jobbigt men varje gång jag somnat på soffan så vaknar jag helt seg och med huvudvärk. Inte bra alls, jag som hade tänkt plugga. Men jag kom inte många sidor innan jag somnade.

Hemma

Jag har fått in VFU dokumentationen och fått ett mail om att jag har godkänt på den. Nu fattas det bara 0,5 poäng för att jag ska få registrera mig på den kursen jag går nu. Och jag har ett par inlämnade uppgifter så jag hoppas på att dom blir bedömda snabbt. Skulle vara skönt att få det ur världen så jag kan fortsätta ordentligt med nya kursen och få mitt CSN så snart som möjligt.
Så nu ska jag ta och plugga lite till en omtenta som är imorn, vill inte misslyckas på den igen. Jag ska klara den!


Väntan

Om en timme går tåget och jag har inget att göra.
Föreläsningen var ganska långtråkig. Det var mest ett försök till att reda ut vad kultur är. Kan ju inte direkt säga att jag blev mycket klokare av att sitta och lyssna på vad som är skillnad mellan natur och kultur. Känns som att det bara är logist. Och efter att på introduktionen fått förklaringen att "Kultur är överförda levnadsformer" så kändes det totalt meningslöst att sitta och lyssna på förklaringar om detta i 1.5 timme när vi fick reda på vad det är i en mening några dagar tidigare.
Jaja nu har jag ju i alla fall fördrivit tiden lite i några minuter.


I skolan

Nu är jag i skolan och ska snart ha min enda föreläsning för idag, kulturbegreppet och barnkultur heter den.
Hoppas på att det är något vettigt. Måste iväg och lämna min VFU dokumentation innan tåget går vid 1.

Trött

Nu har jag varit vaken i snart en timme och lyckats duscha och fixa fram kläder.
Just nu sitter jag och försöker att vakna lite framför tvn så jag kan äta lite frukost innan jag ska gå till tåget vid 7. Jag hoppas på att det är en vettig föreläsning vi har idag, för jag är riktigt trött och känner egentligen inte alls för att sätta mig och åka fram och tillbaka för 1.5 timme.

Långtråkigt

Idag har varit en riktigt seg dag.
Jag vaknade vid 10 i morse och kollade lite på tv med min älskling innan han började jobba vid 14. Sedan har jag under dagen kollat tv och suttit vid datorn. Riktigt långtråkigt har det varit. Tillslut blev jag så uttråkad att jag satte igång en maskin tvätt och städade i princip hela lägenheten. Men hamnade framför tvn och datorn igen när det var klart.
När jag blev för uttråkad igen gjorde jag en kladdkaka, det var nog för att det vart så mycket mat på tv idag. Har lyckats se på både amerikanska och svenska masterchef idag.
Nu ska jag sitta och ha tråkigt igen fram till 22-23 när älsklingen kommer hem. Sen blir det nog att gå och lägga sig ganska så snart efter det då jag ska upp och iväg till skolan tidigt imorn. Men jag slutar tidigt imorn med så det är skönt.


Dagens kladdkaka


Det fortsätter att vara plussgrader och snön försvinner mer och mer och vattnet bara rinner längst gatorna. Jag älskar att vi har olika årstider det finns något fint med alla. Men regnet på hösten och töandet/regnet på våren är inga favorit perioder för mig. Just nu längtar jag till våren när snön är borta och allt börjar bli grönt.
Just nu känns det ganska meningslöst att snön töar bort då det garanterat kommer komma mer snö, sista snön brukar ju komma i april typ.
Jag vill ha vår och sommar nu =)


Slö

Det har verkligen varit en slö dag idag. Lyckades inte komma upp fören runt 12. JAg somnade med huvudvärk igår och självklart var den kvar när jag vaknade. Men jag har ia alla fall lyckats plugga lite och lagat mat.
Snart kommer min älskling hem från jobbet och han börjar sent imorn så det blir några timmar jag hinner träffa honom nu innan han ska till jobbet igen.

Kurs introduktion

Idag började den nya terminen och alltså en ny kurs.
Just nu läser vi BOK Barnet och Kulturen. Den nya terminen, vilken är den första inriktningsterminen, innebar nya studiegrupper. Det är något jag sett fram emot ganska månader nu.
Vi är 7 personer i nya gruppen istället för 9. Och jag fick känslan att alla tog för sig ungefär lika mycket. Första uppgiften var att skriva ihop lite regler för hur vi vill att det ska fungera i gruppen, måste säga att det känns riktigt bra.
Hela den här veckan kommer jag att lägga på att göra klart lite efterhängande uppgifter, då vi inte har något på schemat fören på torsdag då vi har en föreläsning.

Soffa

Soffan är köpt, monterad och provsutten en kväll.
Den är något enormt stor, det syns extra tydligt då vi inte har ett allt för superstort vardagsrum. Men det fungerar riktigt bra.


Innan


Efter

Det enda som fattas nu är att sätta upp en hylla ovanför soffan och en ovanför tvn och spika upp högtalar sladdarna sen är vardagsrummet klart =)


Inte som planerat

Idag skulle jag egentligen åkt på skytte tävling. Men vi försov oss och det mesta krånglade så de blev inte av. Istället åkte vi och skulle fixa en optisk ljudkabel för att få igång hemmabio systemet. Vi kom hem med kabeln, 2 blu-ray filmer, 2 algätare till akvariet och lite mat.
Men de som var minst planerat var att vi kom hem med ett kvitto på att vi ska hämta en ny soffa imorgon. Så det blir till att gå upp tidigt för att åka och hämta släp och köra iväg våra nuvarande soffor + soffbord som redan blivit sålda till syrrans pappa och sedan åka vidare och hämta nya hörnsoffan med divan. Kommer att bli riktigt najs =)
Imorn ska jag fota hur det ser ut nu och sen fixa ny bild på hur det ser ut med ny soffa och nytt soffbord.

Helg

Nu är tentan skriven och det är helg.
Efter allt med tentan va avklarat gick jag till NetOnNet och köpte våran julklapp till oss själva. Ett hemmabio system med Blu-Ray.
Kom hem och började packa upp och sätta ihop allt. Tog ca 3 timmar med allt sladdklippande och omorganiseringarna i tvmöblen. Och när allt är uppe och klart visar det sig att nissen i butiken lite halvt lurat mig. Frågade ordentligt om alla kablas som behövdes var med. Fick veta att jag behövde högtalarkablar.. Men han missade att informera om att det krävdes en till sladd för att få ut något ljud från Blu-rayen till surround systemet. Jäkla taskig miss måste jag säga. Så tills imorn ska jag ha kollat upp om det är en optisk eller koaxial kabel som passar till våran tv så vi kan skaffa en sån imorn och få allt att fungera som det ska.

Känner att jag måste bli bättre på att ta bilder igen. Men det blir nog bättre när det börjar bli lite ljusare längre om dagarna igen då jag mest tar mina bilder ute.

Akvarium

Att göra rent akvariet är inte direkt det roligaste man kan göra. Och det tar lite tid.
Men vårat akvarie är ganska så litet så det tar inte allt för lång tid ändå. Och vilken skillnad det blir när det går från "Algriket" till ett rent och snyggt akvarie igen. Det var dessutom invaderat av sniglar så tog lite extra tid och kokade sanden. Så förhoppningsvis slipper vi att dom kommer tillbaka om någon dag igen.
Jag tror att det är bra att jag har haft akvarie hos pappa hela livet annars hade jag nog dödat fiskarna på en gång genom att inte spara vatten från innan det bivit rengjort så dom inte får en riktig chock i helt nytt kranvatten.

VFU

Nu är jag äntligen klar med all min VFU (verksamhetsförlagd utbildning) ska bara få papprena påskrivna.  Det är verkligen inte bra att bli sjuk under en VFU period då det inte finns någon vettig tid för att kunna ta igen det man missar.

På fredag är det tenta, påstående tenta.
Det går ut på att man får 80 st påståenden med svars alternativen Rätt, Fel, Vet ej.
Ett Vet ej ger 0 poäng.
Ett Rätt när påståendet egentligen är fel ger -1 poäng.
Ett Fel när påståendet egentligen är rätt ger -1 poäng.
Ett Rätt när det ska vara rätt ger 1 poäng.
Ett Fel när det ska vara fel ger 1 poäng.
Detta betyder att slut resultatet kan hamna på -
För att få godkänt krävs 37 poäng då minuspoängen är avdragna.
Just nu känner jag bara att hela dagen imorn kommer att gå till att läsa på lite till och sen hoppas på det bästa.

Jag fick ett trevligt samtal från en i samma inriktning som mig idag. Jag hade hört att det krävdes en viss poäng för att få CSN stöd för den här terminen och jag visste att jag just nu inte är uppe i det riktigt än (men förhoppningsvis tar det inte lång tid innan jag har det). Men hon som ringde hade pratat med CSN om detta och fått reda på att det inte var fören nästa läsår dom kollade med poängen om man skulle få fortsatt CSN stöd.
Så där föll en sten från magen i alla fall. Och dessutom har jag bara bearbetningen av tentan på fredag kvar men min grupp.
Känns som att allt håller på att bli så mycket bättre =)


Nytt år

Flytten är över och det är ett nytt år.
Ska försöka bli bättre på att uppdatera. Just nu är det skolan som gäller, har massa att ta igen pga flytten och massa strul i studiegruppen.
har 2 omtentor som ska göras snart, hoppas på att det kommer att gå bra. Och på fredag är det en ny tenta. Sen har jag ytterligare 4 grejer att lämna in och 3 som jag väntar på resultat från.
En av de 4 uppgifterna har jag gjort klart idag så den ska bara skickas in.
Imorn är det ingen skola vilket betyder att jag ska ta igen det sista som behövs på VFUn så jag kan lämna in den så jag får komma in på nästa kurs.
Känns som att allt kommer ordna sig då jag nu vet att jag inte behöver arbeta mer med min studiegrupp, då det blir nya grupper på måndag. Hoppas verkligen att det kommer att fungera bättre.

RSS 2.0