Tävling

 Jag är med och tävlar hos Crazyangel om en tandblekning som kommer ifrån The White One var med du med =)

Ledig

Idag har jag inte haft något i skolan men jag tog tåget och åkte in i alla fall. Men inte för att ta mig till skolan utan för att köpa en överaskning åt min älskling och lite frukt då vi kom på att det var länge sen vi åt fruktsallad. Så det blir nog att göra lite kladdkaka senare till all frukt.

Annars så känns det som att våren är på väg. Det är ljust när jag går till tåget på morgonen och kanske inte ljust men absolut inte mörkt när jag kommer hem. Och solen skiner hela dagarna i princip nu.. Saknar lite + grader nu bara.

Imorgon har jag två föreläsningar jag ska på: Små barns lärande och sen Pedagogisk dokumentation - barns kultur och kunskapande i fokus. De är inte obligatoriska och har inget att göra med tentan eller någon uppgift vi har. Men jag tror jag ska ta och gå på de i alla fall, känns som att det kan vara nyttigt. Och på eftermiddagen är det mittvärdering av kursen. Där hade jag tänkt att jag ska klaga på att det inte fanns någon vägbeskrivning till idrottshallen som vi skulle vara i förut i veckan och det var näst intill omöjligt att hitta dit. Men sen tycker jag även att denna kursen har varit väldigt bra upplagd så det är lätt att hänga med och hinna göra alla uppgifter i tid.

Förskola

Idag har vi redovisat hur våra förskolor skulle se ut om vi fick inreda dom hur vi ville. Enda kravet var att det skulle främja språk- och matematikinlärning.
I våran tambur skulle vi självklart ha hyllor för ytterkläder och torkskåp. I taket skulle de hänga flagor från olika länder och ordet "välkommen" på alla dessa språk.
I badrummet skulle det vara havstema med fisknät med fiskar i och sen skulle det vara rim och sånt.
I det stora lekrummet fanns det en lång bänk längst hela långväggen med sagolådor under (låda med bok och tillhörande figurer), djur, instrument, och kuddar för att kunna bygga kojor och liknande. I detta rum finns även en smartboard för att de små barnen ska kunna vara med lättare på datorn och i mitten av rummet finns ett ljudisolerat draperi för att dela upp rummet.
I de kreativarummet hade vi en diskbänk, duplo, lera, staflin och alla möjliga kreativa saker.
I temarummet hade vi väggar och tak av speglar och en plexiglas skiva som är målad med silverfärg på ena sidan  så det blev som en spegel på golvet. Sen så var det plywoodskivor som träd på dessa väggarna med hyllor på med böcker, och kuddar som stenar och buskar.
Sen hade vi ett rum med rullgardiner med olika teman på och leksaks kök och utklädningskläder.
Stora rummet/matrummet hade en griffelvägg och sagohyllor och ett bord med pussel och andra leksaker.


Andra bra tips som kom upp var att ha en kompost på gården med en plexiskiva på ena sidan för att se hela komposteringsförloppet.
Vattenexperiment på toaletten om det är en avdelning med större barn.
Att ta kontakt med företag och få spillmaterial för att vara kreativa med är också en grej som kan göra stor skilnad och göra att förskolan får mer material utan stora kostnader.

Super Bowl XLV

Pittsburgh Steelers möter Green Bay Packers på Cowboys Stadium, Arlington, Texas kl. 00:00

Idag blev det en liten tripp till Ge-kås för att leta nya byxor och hall lampa. Väl hemma började jag med maten, stek i stekpåse och kroketter. Detta åts framför NHL matchen mellan Pittsburgh Penguins - Washington Capitals.
Just nu testas NHL Slapshot till Wii som vi köpte på Ge-kås och sen blir det att kolla på någon av filmerna vi köpte medans vi väntar på att Super Bowl matchen ska börja. Det är en sjukt rolig sport att kolla på. Min favorit efter hockeyn. När det är amerikanska lag som spelar så är det så otroligt mycket högre tempo än när man ser på sport från Sverige. Elitserien i hockey är riktigt intressant och jag följer det ganska så bra, jag har mitt favoritlag som jag haft sen jag var 4 år. Men det går inte att komma ifrån att NHL är så otroligt mycket roligare att kolla på.
Jag undrar varför vi här i Sverige inte har liten rink som där borta. Varför blåser dommarna så otroligt fort här? I NHL är det okej att kasta handskarna och slåss eller att med liten marginal åka offside utan att domarna gör något, det hör till sporten. Men här ska vi vara så mesiga och otroligt petiga med regler och sånt, inte för att regler är dåliga men det behöver inte gå till överdrift.

En super dag måste jag säga att detta är och kommer att vara.
Jag kommer att vara super trött i skolan imorn men det är värt det. Jag har kollat på Super Bowl 2 år i rad innan så jag tänker inte missa min 3e bara för att det är skola imorn. Men det är obligatorisk dag imorn så får inte försova mig till 7 tåget heller så jag skulle gissa på att det blir ca 3 timmars sömn och kanske 30 min till på tåget.


Mitt favorit lag HV71 mot Finska Kärpet under träningsperioden innan serien började


RSS 2.0