Helgen

Jag har knappt varit hemma under helgen och alltså inte haft tillgång till datorn så det får bli en liten sammanfattning nu.
I lördags åkte vi och köpte ett Nintendo Wii under förmiddagen när vi ändå skulle och storhandla mat. Vi köpte till ett Supermario spel vilket var största anledningen till att jag ville ha ett Wii.
Vi har sen innan ett xbox360 men jag kände de att det inte alls finns samma slags spel föra att spela många på till xboxet. Wii är så mycket roligare att spela om det kommer någon och hälsar på.
Sen på kvällen skulle killen och hans pappa på öl och whiskey provning (fuskigt, iaf whiskeyn). Killens syrra agerade chaufför så vi åkte och åt lite mat medan vi väntade på att dom skulle bli klara.
När vi ätit klart var det 1 timme kvar tills provningen skulle vara klar så vi åkte och satte oss på pubben och väntade. Jag hade min egna lilla whiskey provning där haha.
Sen åkte vi hem och hämtade vårat nyköpta Supermario och åkte hem till killens föräldrar som också har Wii. Så där satt vi halva natten och spelade. Riktigt kul var det måste jag säga.

Igår (söndag) var det julskylltning så jag satt och höll i lotteriet från skyttet.
Sen gick vi hem till killens föräldrar igen för att spela Supermario igen, den här gången hade vi med våra kontroller med så vi kunde spela 4. Det blev riktigt kaosartat med ändå riktigt roligt.


Nästan

Jag har iallafall börjat ordentligt med uppgiften, men det är så mycket som inte kommer att fungera att få ihop utan svar från någon lärare, eftersom jag varit borta från endel föreläsningar.
Jag har varit och hjälpt till att julstäda skyttelokalen idag. Det ska vara tipspromenad förbi där på söndag, och det ska bjudas på fika och sen får de som vill testa att skjuta.
Tvättat lite har jag också hunnit med.
Nu låter det som att jag ska iväg till killens arbetskompis och vara där och kolla lite film. Så det börjar snart bli dags för mig att göra mig iordning.


Kallt men fint


Att komma igång

Det svåraste med att plugga (enligt mig) är att sätta sig ner och faktiskt börja. Det finns ju så otroligt mycket annat som hellre skulle vilja göra.
Men idag måste jag verkligen få färdigt minst en av uppgifterna som är tills på måndag.
Hade det inte varit för att jag måste hitta stöd för mina tankar och idéer kring ämnet i 2 böcker som skolan har valt ut så hade jag varit klar för länge sen. Jag tycker inte att våra böcker har något att göra med det vi ska skriva om.
Min uppgift är att beskriva hur jag på bästa sätt skulle kunna beskriva skillnaden mellan en ål och en muräna till en förskoleklass. Vilka redskap ska jag använda mig av, hur ska jag prata och hur ska jag röra mig och mycket olika sånna saker. Men böckerna handlar inte alls om detta. Den ena handlar om hur man dokumenterar sitt arbete för sig själv och till hjälp för barnen och den andra handlar om retorik, vilket bara är en otroligt liten del av det vi ska skriva om.

Men det ska förhoppningsvis gå bra tillslut.
Nu är det dags att försöka fixa igång en maskin tvätt och sen sitta med uppgiften.


Saknar den varma sommaren, men snart är den här igen =)


Sent inlägg

Jag har inte varit hemma på hela dagen.
Tanken var att jag skulle åka och plugga lite med en vän under dagen.
Det blev inte riktigt så, jag åkte dit men något pluggande blev det inte. Massa prat, youtube-klipp och tacos var vad det blev. Jag har ingen schemalagt imorgon heller så då får det faktiskt bli att vara hemma och se till att göra klart iaf en uppgift.
Hur som helst så har det varit en av de trevligaste dagarna på länge.
Självklart är det trevligt och mysigt på helgerna när killen är hemma. Men vi ses ju faktiskt i princip varje dag, så länge han inte har något av de riktigt sena passen på jobbet. Men jag har faktiskt inte varit hemma hos någon vän på väldigt länge för att bara umgås.

Nu är det dags att sova för att orka upp i hyffsat vettig tid imorgon så jag kan fixa med lite tvätt och plugga.


Massor med snö och sena bussar nu,
men tågen har lyckats riktigt bra i år jämfört med förra.


Hemma igen

Efter 40 min tågresa, 1,5 timmars schemalagd tid, 40 min tåg hemåt och 30 min buss hoppade jag in i bilen för att få skjuts hem.
Nu är jag äntligen hemma igen och det tog inte så lång tid ändå som det brukar göra.
Det var ganska intressant att få gå iväg och se hur många sätt det faktiskt finns att lära ut på, istället för att bara sitta och läsa böcker.
Vi var iväg på ett scienscenter där det handlade om biologi, kemi, fysik, mattematik och hållbar utveckling bland annat. Vi fick helt enkelt se hur hela stället var upplagt och hur det fungerar om man som lärare vill boka besök dit, vi fick även prova så mycket vi ville och han med. Men det vi var där för att kolla lite mer noga på var matte vilket är ett moment i kursen jag går just nu.


Plugg

Nu är det snart dags att åka till skolan igen. Jag har inte lyckats komma dit alls den här veckan pga allt snö kaos och otroligt nog är det bussarna som krånglat och inte tågen.
Jag läser iallafall till lärare (förskola/förskoleklass) och har nu läst i snart ett halvår, det är alltså Bara 3 år kvar.
Att jag valde att plugga just till lärare var nog lite en slump från början, jag ville egentligen jobba lite först för att slippa ta så mycket lån. Men jobb fanns inte att få och dom ringde från högskolan och gratulerade och sa att jag hade kommit in. Personen frågade om jag hade tänkt tacka ja till platsen och jag blev helt ställd. Jag hade ju sökt det mest på skoj bara för att det var nära till där killen bodde då.
Från början ville jag läsa något med djur och natur, men efter att ha gått el-datorteknik på gymnasiet fattades det för många kurser för att komma in på en sån linje. Och att läsa först ett basår med i princip bara matte och sen ytterligare 4-5 år var jag inte jätte sugen på.
Så efter lite funderingar tackade jag ja till min plats och började.
Jag kanske ska säga att jag alltid vart den som gillat skolan och haft ganska lätt för mig. Men samtidigt som jag klarat mig bra har jag sett hur orättvist det faktiskt är i skolorna och hur olika mycket man får lära sig på olika platser i Sverige.
Detta var nog en liten del i varför jag valde lärarlinjen.

Nu har jag iallafall 3 högskole uppsatser eller "paper" som dom kallar det för som ska in på måndag, så det börjar bli lite stressigt, men det ska nog gå.


Bästa stället att plugga på enligt mig (när det är bra väder såklart)


Skytte

Ett av mina intressen är skytte. Jag skjuter både luftgevärsskytte och korthållsskytte.
Den här tiden på året är det luftgevär som gäller och snart är det dags att ta sig bort till skyttehallen för att hjälpa till och även skjuta en serie själv. Detta är sista skjutningen för i år vilket betyder att det är avslutning nästa vecka.
Antagligen kommer det bli så att jag får ta över klubbens hemsida tills årsskiftet, får se hur det kommer att gå. Förhoppningsvis fungerar det bra, men hamsidor är inte min starka sida vilket kanske syns här.
Jag jobbar på att fixa iordning lite snyggare design till bloggen men det får nog lov att se ut så här ett tag tills jag har tid att fixa med det lite mer.


Korthållsskytte


Fototriss - En resa

                


Hela livet är en resa.
Så jag börjar med en blid på mig själv när jag var ganska så liten, för att gå vidare till vart jag är i livet idag, och sist hur jag hoppas det ser ut i framtiden.

Detta är mitt bidrag till trissen på http://fototriss.blogspot.com/ där man denna vecka kan vara med och tävla om ett presentkort från Solresor.
Om jag fick välja en resa därifrån skulle jag antagligen välja Kenya/Tanzania då jag alltid haft ett riktigt stort intresse för djur och alltid velat åka på safari.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0