Förskola

Idag har vi redovisat hur våra förskolor skulle se ut om vi fick inreda dom hur vi ville. Enda kravet var att det skulle främja språk- och matematikinlärning.
I våran tambur skulle vi självklart ha hyllor för ytterkläder och torkskåp. I taket skulle de hänga flagor från olika länder och ordet "välkommen" på alla dessa språk.
I badrummet skulle det vara havstema med fisknät med fiskar i och sen skulle det vara rim och sånt.
I det stora lekrummet fanns det en lång bänk längst hela långväggen med sagolådor under (låda med bok och tillhörande figurer), djur, instrument, och kuddar för att kunna bygga kojor och liknande. I detta rum finns även en smartboard för att de små barnen ska kunna vara med lättare på datorn och i mitten av rummet finns ett ljudisolerat draperi för att dela upp rummet.
I de kreativarummet hade vi en diskbänk, duplo, lera, staflin och alla möjliga kreativa saker.
I temarummet hade vi väggar och tak av speglar och en plexiglas skiva som är målad med silverfärg på ena sidan  så det blev som en spegel på golvet. Sen så var det plywoodskivor som träd på dessa väggarna med hyllor på med böcker, och kuddar som stenar och buskar.
Sen hade vi ett rum med rullgardiner med olika teman på och leksaks kök och utklädningskläder.
Stora rummet/matrummet hade en griffelvägg och sagohyllor och ett bord med pussel och andra leksaker.


Andra bra tips som kom upp var att ha en kompost på gården med en plexiskiva på ena sidan för att se hela komposteringsförloppet.
Vattenexperiment på toaletten om det är en avdelning med större barn.
Att ta kontakt med företag och få spillmaterial för att vara kreativa med är också en grej som kan göra stor skilnad och göra att förskolan får mer material utan stora kostnader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0